Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissievergadering Ruimte en Groen

donderdag 30 november 2023

19:30 - 22:30
Locatie

Raadszaal

Voorzitter
M. Radix-Feijen
Toelichting

Insprekers kunnen zich uiterlijk tot 10.00 uur op de dag van de vergadering aanmelden via griffie@middendrenthe.nl.

Uitzending

Agendapunten

  1. Geachte commissieleden,
    Hierbij nodig ik u uit voor de openbare vergadering van de commissie Ruimte en Groen van 30 november 2023 om 19.30 uur in het gemeentehuis in Beilen.


    Met vriendelijke groet,
    M. Radix-Feijen, voorzitter

  2. 1

    Besluit

    De voorzitter, mevrouw Radix, opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.
    Namens Onafhankelijk Midden-Drenthe is de heer De Haas aanwezig, namens CDA is mevrouw Kappen aanwezig.
    Het college is voltallig aanwezig.

  3. 2

    Besluit

    De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

  4. 3

    Besluit

    Namens buurtvereniging Holthe, Lieving, Makkum spreekt mevrouw Gunnewijk in over de onveilige verkeerssituatie.
    Naar aanleiding van vragen uit de commissie geeft wethouder Schipper aan in gesprek te gaan met de insprekers.

  5. 4

    Besluit

    Het videoverslag en de besluitenlijst worden beide ongewijzigd vastgesteld.

  6. 5
    Informatie van het college
  7. 5.1
    Gemeenschappelijke Regelingen RUD Drenthe
  8. 5.2

    Besluit

    Wethouder Raven geeft aan dat de procedure voor het ontwerpbestemmingsplan Herziening Lievingerveld is opgestart.

  9. 6

    In de lijst met toezeggingen staan alle toezeggingen die het college in een bepaalde vergadering heeft gedaan.
    Per 1 februari 2023 krijgen alle toezeggingen een aandachtskleur. De toezeggingen zijn per soort vergadering als volgt gesorteerd:
    Wit: de toezegging is afgedaan sinds de vorige vergadering.
    Rood: de deadline van de toezegging is verstreken of niet ingevuld.
    Oranje: de toezegging wordt uiterlijk in de volgende vergadering afgedaan.
    Groen: deadline ligt na de volgende vergadering.

    Besluit

    De toezeggingen 1, 2 en 3 zijn afgedaan. Er zijn geen vragen uit de commissie.

  10. 7

    Als bijlage bij dit agendapunt vindt u in een tabel het overzicht van de ingekomen stukken. Het voorstel aan de commissie is om deze ingekomen stukken voor kennisgeving aan te nemen (afdoening).
    De ingekomen stukken worden niet inhoudelijk besproken, er kan eventueel wel een korte vraag worden gesteld. Als een fractie een ingekomen stuk wel inhoudelijk wil bespreken, kan ze om agendering vragen. De fractie geeft daarbij aan wat het doel van de inhoudelijke bespreking is. De Agendacommissie beoordeelt dit verzoek. Het ingekomen stuk komt in een volgende vergadering dan opnieuw op de agenda.
    Ter informatie zijn de ingekomen stukken hieronder toegevoegd. De volgorde is dezelfde als in de tabel.

    Besluit

    Alle ingekomen stukken worden voor kennisgeving aangenomen. 
    De heer De Haas (OMD) vraagt om agendering van de brief over loodgebruik sportvissers (ingekomen stuk 7.4).

  11. 7.1

    Besluit

    De heer De Weerd deelt complimenten uit over het plan.

  12. 7.2

    Besluit

    Wethouder Raven beantwoordt de vraag van mevrouw Lauffer (PvdA) over de verkeersveiligheid.

  13. 7.3

    Besluit

    De commissieleden Sikkenga (CDA), Olijve (OMD), De Weerd (VVD) en De Jong (D66) stellen vragen over onder andere de effecten en de kosten. Wethouder Schipper beantwoordt de vragen.

    Technische vragen

    Onderwerp
    PvA optimalisatie kwaliteit PMD-afval
  14. 7.4

    Besluit

    De heer De Haas (OMD) vraagt naar de manier van afhandelen van deze brief en hij vraagt om agendering. Wethouder Schans beantwoordt de vragen van de heer De Haas (OMD) en Van der Beek (GroenLinks). De heer Pronk (CU) stelt zijn vragen als de brief op de agenda terugkomt.

  15. 7.5

    Besluit

    Wethouder Schipper reageert op de vragen van mevrouw Lauffer (PvdA), de heer De Weerd (VVD) en de heer Olijve (OMD).

  16. 7.6

    Besluit

    Wethouder Schipper reageert op vragen uit de commissie. 
    Hij geeft aan dat gezien de financiële situatie eerst de best haalbare opties zijn uitgewerkt. Hij zegt toe ook de rest uit te werken.

    Toezeggingen

    Titel
    Alle opties delen voor tweetalige plaatsnaamborden
  17. 7.7

    Besluit

    Wethouder Schipper reageert op de vragen van de heer Pronk (CU) en de heer De Weerd (VVD).

  18. 7.8

    Besluit

    Mevrouw Kappen vraagt naar het innen van toeristenbelasting bij huiseigenaren die arbeidsmigranten huisvesten. Wethouder Raven zegt toe dit uit te zoeken.

    Toezeggingen

    Titel
    Innen toeristenbelasting arbeidsmigranten
  19. 7.9

  20. 7.10

    Besluit

    De heer Jonker (GB-BBB) geeft aan een aantal dingen in de routekaart te missen. Daarnaast vraagt hij hoe lang Attero deze restwarmte kan garanderen. Wethouder Schipper reageert op de vragen.

  21. 8

    Besluit

    Niemand heeft iets voor de rondvraag.

  22. 9
    Adviserende agendapunten
  23. 9.1

    In Midden-Drenthe is een tekort aan (betaalbare) woningen. Wonen is prioriteit nummer 1. Dit is te lezen in het raadsprogramma en het bestuursakkoord.


    In de Woonvisie, vastgesteld door de raad op 25 mei 2023, is beschreven dat uit woningmarktonderzoek blijkt dat er een grote woningbouwopgave is. Een aanzienlijk deel van de behoefte wordt in Beilen ingevuld. Om dit te kunnen realiseren hebben we de komende jaren (extra) locaties nodig. Inbreidingslocaties bieden te weinig te weinig capaciteit om doelstellingen vanuit de Woonvisie te realiseren. Het is daarom noodzakelijk om ook in te zetten op uitbreidingslocaties.
    Begin dit jaar is daarom gestart met het Wervend Perspectief voor Beilen. Vertrekpunt daarbij is het vinden van geschikte woningbouwlocaties en daarbij ruimte voor opgaves op het gebied van duurzaamheid, landschapsontwikkeling en recreatie. Als eerste stap is verkennend onderzoek gedaan naar kansrijke locaties, met ‘water en bodemsturend’ als uitgangspunt. Op basis van dit verkennende onderzoek zijn de locaties Alting en Smalbroek in beeld gekomen als kansrijke locaties.
    Om regie te houden op mogelijke ontwikkellocaties, heeft het college op 26 september 2023 op Alting en Smalbroek voorlopig Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) gevestigd. Hiermee kunnen ongewenste grondtransacties en prijsopdrijving worden voorkomen.


    Een onderdeel van het collegebesluit van 26 september 2023 is het voorgenomen raadsbesluit. Op dit voorgenomen besluit zijn zienswijzen naar voren gebracht. In relatie tot de vestiging van het voorkeursrecht geven de zienswijzen geen aanleiding tot aanpassingen in het voorstel. Wel zijn de reacties een duidelijk signaal van betrokkenheid van inwoners bij hun leefomgeving. Dit pleit voor een goed participatietraject waarbij inwoners betrokken worden en de ruimte krijgen voor inbreng.

    Voorgesteld besluit

    Portefeuillehouder: wethouder Raven


    De raad besluit:
    1. Op grond van artikel 2 juncto 3 en 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) de percelen, gelegen op de locatie Alting (gelegen ten noordoosten van Beilen, grofweg omsloten door de straat Alting) en de locatie Smalbroek (gelegen ten zuidwesten van Beilen, grofweg omsloten door de Rijksweg A28, de Beilerstroom, Domoweg en Smalbroek), zoals vermeld op de bij dit besluit behorende en daarvan deel uitmakende en als zodanig gewaarmerkte kadastrale tekeningen/kaarten met kenmerk Alting_percelen d.d. 19-09-2023 en kenmerk Smalbroek_percelen d.d. 19-09-2023 en percelenlijst, met daarop vermeld de kadastrale grootte daarvan alsmede de namen van de eigenaren en de beperkt gerechtigden, één en ander volgens de openbare registers van het Kadaster naar de stand van d.d. 19 september 2023 aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24, en 26 van de Wvg van toepassing zijn, met de aantekening dat deze percelen niet eerder als zodanig zijn aangewezen.
    2. Vast te stellen dat de hiervoor bedoelde percelen nu in gebruik zijn conform vigerende bestemmingen en de (niet-agrarische) toegedachte bestemming ‘wonen’ met daarbij behorende functies zoals wegen en groen, afwijkt van het huidige gebruik.
    3. Vast te stellen dat deze aanwijzing van rechtswege drie jaar na datum van dit raadsbesluit vervalt, tenzij voordat tijdstip een structuurvisie, bestemmingsplan of inpassingplan (onder de Omgevingswet: omgevingsvisie, programma of omgevingsplan) is vastgesteld, alsook dat het niet de bedoeling is een structuurvisie vast te stellen.
    4. Kennis te nemen van de tegen het voorgenomen raadsbesluit ingediende zienswijzen en de nota van zienswijzen en daarin (onder verwijzing naar de Nota zienswijzen) geen aanleiding te vinden om anders te besluiten dan in het voornemen is opgenomen.
    5. Dit besluit te nemen ter bestendiging van de rechtsgevolgen van het besluit d.d. 26 september 2023 van het college van burgemeester en wethouders, welk besluit van rechtswege vervalt zodra dit raadsbesluit in werking treedt.
    6.Voor de gronden die met dit besluit zijn aangewezen binnen drie jaar een omgevingsplan vast te stellen waarmee de ontwikkeling van dit gebied nader vormgegeven wordt.
    7. Dit besluit te publiceren in het Gemeenteblad, in te schrijven in de openbare registers alsmede de eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden van de procedure en materiële gevolgen van dit besluit in kennis te stellen, zodat het rechtsgevolg als bedoeld in artikel 5 van de Wvg ontstaat.

    Besluit

    Op verzoek van de fracties van GB-BBB en VVD gaat dit voorstel als bespreekstuk naar de agenda van de raad van 14 december 2023.


    Bij dit agendapunt zijn drie insprekers:
    - de heer Bos, namens bewoners Smalbroek
    - de heer Brunsting, namens bewoners Alting
    - mevrouw Douma, namens bewoners Alting


    De commissie spreekt in twee termijnen over het voorstel. De commissieleden vragen onder andere aandacht voor de onrust en emoties bij de inwoners van Alting en Smalbroek, de communicatie, de woningbouwopgave waar Midden-Drenthe voor staat, het onderzoeken van andere mogelijke locaties en participatie.
    Wethouder Raven reageert op de inbreng van de commissie. Ze zegt toe in het eerste kwartaal 2024 de raad verder te informeren over een digitale monitor wonen.

    Technische vragen

    Onderwerp
    Alting als mogelijke woningbouwlocatie eerder in beeld

    Toezeggingen

    Titel
    Digitale monitor wonen
  24. 9.2

    Portefeuillehouder: Wethouder Schans


    Samenvatting:
    Een belangrijke stap in het transformatieproces van Bungalowpark De Hullen is het ondertekenen van de afsprakenbrief. Deze afsprakenbrief is op zaterdag 23 september 2023 besproken op een algemene ledenvergadering van de Vereniging De Hullen. Vanuit de leden zijn een aantal aanpassingen voorgesteld, waar in de ledenvergadering vervolgens akkoord mee is gegaan. De enige inhoudelijke wijziging bevat punt 15. Hierin stond het volgende als eerste zin: 15. ‘Het uitgangspunt is dat de kosten van de transformatie voor rekening van het Park komen.’ Deze zin is als volgt gewijzigd: ‘Met betrekking tot de transformatiekosten is het uitgangspunt dat per rubriek zal worden vastgesteld ten laste van welke partij deze zullen worden gebracht en met welke verdeelsleutel deze zullen worden verdeeld.’


    Omdat deze wijziging de kaders raakt die de gemeenteraad heeft meegegeven voor het programma Vitale Vakantieparken wordt de gewijzigde brief voorgelegd aan de raad. De gewijzigde afsprakenbrief is op 19 oktober opiniërend besproken in de commissie Ruimte en Groen. Hierbij is input opgehaald en het college wil de gewijzigde afsprakenbrief nu (na behandeling in de commissie van 30 november) ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorleggen.

    Voorgesteld besluit

    Portefeuillehouder: Wethouder Schans


    De raad besluit:
    1. akkoord te gaan met de inhoud van de gewijzigde afsprakenbrief tussen de gemeente Midden-Drenthe en Bungalowpark De Hullen.
    2. kennis te nemen van bijgevoegde brief voor de eigenaren van de woningen op Bungalowpark De Hullen.

    Besluit

    Op verzoek van de fractie van de VVD gaat dit voorstel als bespreekstuk naar de agenda van de raad van 14 december 2023.


    Mevrouw Spoelder spreekt in namens VVE De Hullen.


    De commissie spreekt in twee termijnen over het voorstel. Meerdere fracties steunen de gewijzigde afsprakenbrief. Deze biedt de gewenste duidelijkheid. Vanuit de commissie wordt onder andere aandacht gevraagd voor een duidelijke uitleg van de verschillende kostensoorten en de communicatie. Wethouder Schans reageert op de inbreng van de commissie. Hij geeft aan dat de evaluatie van de pilot naar verwachting voor de zomer 2024 klaar is. 


    Na dit agendapunt wordt de vergadering voor 10 minuten geschorst.

  25. 9.3

    Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Vanaf dan worden alle bestemmingsplannen omgezet naar een tijdelijk omgevingsplan. Daarna hebben we als gemeente tot 1 januari 2032 de tijd om al deze bestemmingsplannen en onze gemeentelijke ruimtelijke verordeningen om te zetten naar het omgevingsplan - nieuwe stijl. We gaan dus van allemaal losse regelingen naar één omgevingsplan. Dit vraagt de nodige afstemming en een zorgvuldige voorbereiding. Het is daarom belangrijk aan de voorkant enkele inhoudelijke keuzes te maken over het omgevingsplan - nieuwe stijl. Daarin voorziet deze Nota van uitgangspunten.

    Voorgesteld besluit

    Portefeuillehouder: wethouder Schipper



    De raad besluit de Nota van uitgangspunten Omgevingsplan Midden-Drenthe vast te stellen.

    Besluit

    De commissie adviseert dit voorstel als hamerstuk te agenderen voor de raad van 14 december 2023.


    Verschillende fracties reageren op het voorstel. De commissieleden vragen aandacht voor participatie en communicatie. Wethouder Schipper reageert op de inbreng.

    Technische vragen

    Onderwerp
    Nota van uitgangspunten Omgevingsplan Midden-Drenthe
  26. 9.4

    Door de inwerkingtreding van de Omgevingswet moeten een aantal verordeningen worden gewijzigd, waaronder de Algemene plaatselijke verordening 2020 en de Verordening Leefomgeving 2020. De wijzigingen van de Verordening Leefomgeving zijn zodanig dat een nieuwe verordening wordt vastgesteld. Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om een aantal updates door te voeren aan de verordeningen.

    Voorgesteld besluit

    De raad besluit:
    1. De Verordening Leefomgeving Midden-Drenthe 2024 vast te stellen.
    2. De Verordening tot wijziging van de Apv gemeente Midden-Drenthe en andere verordeningen in verband met de inwerkingtreding van de Omgevingswet vast te stellen.
    3. De Bebouwingscontour Houtkap vast te stellen.

    Besluit

    De commissie adviseert dit voorstel als hamerstuk te agenderen voor de raad van 14 december 2023.


    De heer Van der Beek (GroenLinks) reageert op het voorstel.

  27. 9.5

    De Gemeentelijke Subsidieregeling energiebesparende isolatiemaatregelen is onderdeel van de aanpak bestrijding energiearmoede. De regeling stelt €2.500,- beschikbaar voor mensen die de schil van hun woning willen isoleren. Dit voorstel sluit aan bij de Duurzaamheidsvisie Midden-Drenthe en het daarbij behorende uitvoeringsprogramma. Een belangrijk uitgangspunt hierin is dat iedereen moet kunnen meedoen in de energietransitie en de mogelijkheid moet krijgen om de eigen woning te verduurzamen. Daarom richten we deze regeling op bewoners met een laag inkomen.

    Voorgesteld besluit

    De raad besluit:
    1. De Gemeentelijke Subsidieregeling energiebesparende isolatiemaatregelen vast te stellen.
    2. het bedrag van €585.000,- te dekken uit het budget Rijksmiddelen energiearmoede: 87110/33121, Bestemmingsreserve zonnepark Leemdijk: 87110/34717 en het budget Rijksmiddelen warmte: 87110/33122

    Besluit

    De commissie adviseert dit voorstel als hamerstuk te agenderen voor de raad van 14 december 2023, onder de voorwaarde dat de verordening aangepast wordt met de nieuwe ingangsdatum.


    Wethouder Schipper geeft voorafgaand aan de bespreking aan dat de invoeringsdatum opschuift naar 1 april 2024.
    De fracties reageren in één termijn op het voorstel. Ze spreken steun uit voor het initiatief om inwoners met een laag inkomen te ondersteunen bij de verduurzaming. Ze vragen aandacht voor duidelijke communicatie over deze regeling. 
    Wethouder Schipper reageert op de inbreng van de fracties. Hij noemt daarbij onder andere de motie uit de begrotingsraad.

  28. 9.6

    Portefeuillehouder is Rico Schans.


    Met dit bestemmingsplan wordt aan de Suermondsweg 23 te Smilde twee spoelbassins gelegaliseerd. Op deze locatie is het bedrijf Eleveld Smilde gevestigd. De bassins zijn nodig voor het kwalitatief goed kunnen telen van lelies en in belangrijke mate tulpen. De bassins zijn nodig om met voldoende spoelwater te kunnen spoelen en op de juiste wijze. Op basis van artikel 3.20 lid 2 en lid 3 van de Provinciale omgevingsverordening kan er medewerking worden verleend aan het plan. De noodzakelijkheid voor de bedrijfsvoering is aangetoond. De bassins voldoen aan de eisen van deze tijd, welke zijn vastgelegd in handreiking aanleg, beheer en monitoring bezinkbassins voor de bloembollensector opgesteld door het SIKB. De landschappelijke impact van het plan is beperkt en in een landschappelijke inpassing geborgd in de planregels. De Provincie heeft een zienswijze ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, de Gemeente Midden-Drenthe neemt deze zienswijze over.


    Het College besluit in te stemmen met de nota van zienswijzen. Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan Suermondsweg 23 te Smilde gewijzigd vast te stellen, met inachtneming van de voorgestelde wijzigingen uit de nota van zienswijzen. Het plan wordt daarna ter inzage gelegd voor beroep.

    Voorgesteld besluit

    De Raad besluit:
    1. Het bestemmingsplan Buitengebied, Suermondsweg 23 te Smilde met imro-code NL.IMRO.1731.Suermondsweg23Sm-VST1 met in achtneming van de voorgestelde wijzigingen en aanpassingen, genoemd in de nota van zienswijzen behorende bij dit besluit vast te stellen.
    2. Bij dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen (artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening).
    3. Het vastgestelde bestemmingsplan bekend te maken en ter inzage te leggen (artikel 3.8 van de wet ruimtelijke ordening).

    Besluit

    Op verzoek van de fractie van D66 gaat dit voorstel als bespreekstuk naar de raad van 14 december 2023.


    De commissieleden reageren in twee termijnen op het voorstel. Ze geven onder andere aan dat er nu opnieuw sprake is van legalisering van een illegale situatie. De fracties vragen naar handhaving en de effecten voor het milieu. De technische vraag van de heer Van der Beek (GroenLinks) over spoelwater wordt schriftelijk afgedaan.

    Technische vragen

    Onderwerp
    Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Suermondsweg 23 te Smilde.
    Spoelwater
  29. 9.7

    Op het perceel Beilerstraat 13a te Westerbork is initiatiefnemer voornemens om de bestaande camping Landgoed Börkerheide te herontwikkelen. Het huidige terrein sluit niet aan bij de vraag van de markt ofwel de behoefte van de huidige veeleisende recreant. Een aangepaste planologische regeling is wenselijk om in deze vraag en behoefte te voorzien. Het landgoed zal gefaseerd ontwikkeld worden van een 'rechttoe-rechtaan' camping tot een kwalitatief hoogwaardig recreatieterrein, waar het draait om beleving en avontuurlijk recreëren. De mogelijkheden voor toeristisch kamperen blijven aanwezig naast het behoud van de reeds bestaande camperplaatsen, de safaritenten en de twee boomhutten. Middels voorliggende bestemmingplan wordt het mogelijk gemaakt om recreatiewoningen en andere (bijzondere) recreatieve nachtverblijven (zoals boomhutten) te kunnen realiseren. Per saldo is de bebouwingsmogelijkheid voorliggende bestemmingsplan gelijk met het geldende bestemmingsplan, waarbij in de regels is gewaarborgd dat er een variatie in typen recreatiewoningen zal bestaan.
    Indien er tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen worden ingediend, ontvangt de raad via het college het verzoek om het bestemmingsplan vast te stellen. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de werkwijze m.b.t. 'Postzegelbestemmingsplannen', zoals besproken tijdens de commissie Ruimte en Groen van 10 september 2020 en waarmee ingestemd door de Agendacommissie per ingangsdatum: 1 oktober 2020.

    Voorgesteld besluit

    Portefeuillehouder: Wethouder Schans


    De raad besluit:

    1. Het bestemmingsplan ‘Landgoed Börkerheide te Westerbork’ met imro-code NL.IMRO.1731.Beilerstraat13aWB-ONT1 met eventueel in achtneming van voorgestelde wijzigingen en aanpassingen, genoemd in de nota van zienswijzen behorende bij dit besluit vast te stellen.
    2. Bij dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen (artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening).
    3. Het vastgestelde bestemmingsplan bekend te maken en ter inzage te leggen (artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening).

    Besluit

    Als er geen zienswijzen worden ingediend, kan dit voorstel als hamerstuk naar de raad.


    De heer Sikkenga (CDA) en de heer Van der Beek (GroenLinks) reageren beide op het voorstel. Wethouder Schans reageert op de vragen. De technische vraag van de heer Van der Beek over een eventuele herplantplicht wordt schriftelijk beantwoord.

    Technische vragen

    Onderwerp
    Herplantplicht
  30. 9.8

    Op het perceel Oude Postweg 4 te Spier (perceel kadastraal bekend gemeente Beilen, sectie Q, nummer 515), staat een woonboerderij met bijgebouwen. Op basis van het geldende bestemmingsplan heeft het perceel een horecabestemming. Op het perceel is echter geen horecafunctie aanwezig en het erf wordt als regulier woonperceel in gebruik genomen. Het voornemen is om de juridisch-planologische situatie in overeenstemming te brengen met de feitelijke situatie, waarbij het perceel een woonbestemming krijgt. Om die reden is voorliggend plan opgesteld.
    Indien er tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen worden ingediend, ontvangt de raad via het college het verzoek om het bestemmingsplan vast te stellen. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de werkwijze m.b.t. 'Postzegelbestemmingsplannen', zoals besproken tijdens de commissie Ruimte en Groen van 10 september 2020 en waarmee ingestemd door de Agendacommissie per ingangsdatum: 1 oktober 2020.

    Voorgesteld besluit

    Portefeuillehouder: Wethouder Schans


    De raad besluit:

    1. Het bestemmingsplan ‘Oude Postweg 4 te Spier’ met imro-code IMRO-code NL.IMRO.1731.OudePostweg4SP-ONT1 vast te stellen.
    2. Bij dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen (artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening).
    3. Het vastgestelde bestemmingsplan bekend te maken en ter inzage te leggen (artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening).

    Besluit

    Als er geen zienswijzen worden ingediend, kan dit voorstel als hamerstuk naar de raad.

  31. 10

    Besluit

    De voorzitter dankt iedereen voor de aanwezigheid en de inbreng. Ze sluit de vergadering om 23.01 uur.